Overslaan en naar de inhoud gaan
info@damiendevos.be

Over ons

Boomkweker Damien Devos en zijn team specialiseert zich in het kweken van een groot assortiment houtige gewassen geschikt voor ons klimaat: Abies, Acer, Cornus, Cotinus, Liquidambar, Magnolia, Philadelphus, Quercus, Sequoiadendron, Sciadopitys, …

Van jongsaf was Damien geboeid door planten en bomen. Het kweken en experimenteren met planten wordt al gauw zijn favoriete hobby. Op zeventienjarige leeftijd gaat hij in Engeland studeren om zich verder te verdiepen in de wereld van de botanische tuinen en kwekerijen. Daar volgt hij eerst 2 jaar opleiding aan de tuinbouwschool 'Warwickshire College' en daarna 1 jaar bij de Royal Horticultural Society te Wisley. Dan volgen stages in Frankrijk in de tuin 'Le Vastérival' van Prinses Sturdza, in de kwekerij 'La Ferme Fleurie' van Jean-Pierre Hennebelle, in de Ierse Creagh Gardens en in Hemelrijk bij de familie de Belder.

Terug thuis wordt zijn hobby-kwekerij alsmaar groter! Hij exposeert op gespecialiseerde tuinbeurzen zoals Celles, Beervelde en Courson en valt daar direct in de prijzen.

In 1999 vindt hij een geschikte locatie om zijn kwekerij verder uit te bouwen. Te Anzegem in de Steenbruggestraat kweekt hij intussen met veel passie een groot assortiment bijzondere heesters en bomen, vooral in volle grond maar ook in pot.

U kunt er het jaarrond terecht voor tuinplanten van de beste kwaliteit, verzorgd gekweekt, met een minimaal gebruik van chemische middelen. U krijgt ook het nodige plantadvies zodat uw planten goed kunnen aanslaan en uw tuin spoedig in een groene en bloeiende oase omgetoverd wordt.